فناوری

احتمال خروج بنیاد مستضعفان از ترکیب سهامداری ایرانسل قوت گرفت

شنیده می‌شود بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی تصمیم گرفته است از ترکیب سهامداری شرکت گسترش الکترونیک ایران، مالک ایرانی ایرانسل، خارج شود.

به گزارش تریبون به نقل از پیوست، اپراتور دوم تلفن همراه ایران که از اواخر مهر ماه سال ۱۳۸۵ با ارائه اولین سیم‌کارت‌های خود به بازار ارتباطات ایران معرفی شد، در ترکیب سهامداری خود گروه ام‌تی‌ان آفریقای جنوبی و شرکت گسترش الکترونیک ایران را دارد. طرف آفریقایی ۴۹ درصد و طرف ایرانی ۵۱ درصد سهام این اپراتور را در تملک دارند. از زمان دریافت پروانه اپراتور دوم تلفن همراه در ششم آذر ۱۳۸۴ تاکنون، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی وصا ایران زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سهامداران شرکت گسترش الکترونیک ایران هستند که اکنون شنیده می‌شود بنیاد مستضعفان در نظر دارد از شرکت گسترش الکترونیک ایران، که سهامدار ایرانی ایرانسل است، خارج شود.

براساس گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ایرانسل در پایان شهریور امسال بیش از ۶۱ میلیون مشترک فعال تلفن همراه در سراسر کشور داشته است. ایرانسل در بورس حضور ندارد از همین‌رو صورت‌های مالی آن به صورت عمومی منتشر نمی‌شود؛ اما براساس گزارشی که رگولاتوری در پایان کار دولت دوم حسن روحانی منتشر کرد، این اپراتور در سال مالی ۱۳۹۹ نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته است. بیژن عباسی آرند، مدیران ایرانسل پیش از این اعلام کرده بود این شرکت تا پایان سال جاری اقدامات ورود به بورس را انجام می‌دهد.

ایرانسل از جمله شرکت‌های سودده سهامداران ایرانی و خارجی محسوب می‌شود؛ اما در سال‌های اخیر با ثابت ماندن تعرفه‌ها و همزمان کاهش قدرت ریال در برابر دلار، درآمد MTN‌ از فعالیت در ایران کاسته شده است. همچنین در ماه‌های اخیر و با فیلتر شدن پلتفرم‌های پرکاربرد، درآمد اپراتورهای تلفن همراه به کاهش شدیدی روبرو شده و حتی مدیرعامل رایتل، اپراتور سوم در نامه‌ای به وزیر ارتباطات از احتمال خروج این اپراتور از بازار ارتباطات ایران سخن گفته بود.

در سال‌های گذشته اخبار متناقضی از خروج MTN‌ از بازار ایران منتشر می‌شد؛ اما در نهایت مدیران این شرکت در سفری به تهران، تاکید کردند قصد چنین کاری را ندارند. این در حالی است که اکنون شنیده می‌شود یکی از شرکای ایرانی اپراتور دوم قصد دارد از ترکیب سهامداران خارج شود.

بنیاد مستضعفان که از ابتدای مذاکرات راه‌اندازی اپراتور دوم تلفن همراه در این مسیر حضور داشته، سال گذشته هلدینگ ICT خود را به صورت کلی منحل کرد و براساس شنیده‌ها از همان زمان مذاکرات برای واگذاری سهام خود به دیگر طرف ایرانی (صاایران به نمایندگی از وزارت دفاع) را آغاز کرده است.

خروج بنیاد مستضعفان از ترکیب سهامداری ایرانسل، می‌تواند نشانه دیگری بر کاهش سوددهی صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ایران باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا