فناوری

افزایش ۱۵ درصدی سهم اقتصاد دیجیتال تا پایان برنامه هفتم توسعه

وزیر ارتباطات از افزایش سهم اقتصاد دیجیتال تا پایان برنامه هفته توسعه خبر داد و گفت: تقلیل اقتصاد دیجیتال به یک پلتفرم آمریکایی ظلم به کشور است.

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نمایشگاه الکامپ ۲۰۲۳ در جمع خبرنگاران گفت: دولت برای بهتر شدن آینده اقتصاد دیجیتال در کشور در برنامه هفتم توسعه کشور برنامه خوبی پیش بینی کرده است به‌طوری که سهم اقتصاد دیجیتال افزایش یابد.

وی افزود: هدف گذاری که صورت گرفته به این صورت است که سهم اقتصاد دیجیتال که در حال حاضر حدود ۷/۸ درصد است به ۱۵ درصد تا پایان برنامه هفتم توسعه برسد بنابراین دولت یک برنامه منسجم پیش‌بینی کرده و یکی از سرفصل‌های اصلی برنامه توسعه اقتصاد دیجیتال است.

وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات در ادامه گفت: وزارت ارتباطات باید در شش ماه سند توسعه اقتصاد دیجیتال کشور را در قالب مصوباتی که درشورای عالی فضای مجازی وجود داشته تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.

وی افزود: تمام دستگاه‌ها مکلف شدند در سال اول برنامه توسعه یعنی از شهریور امسال تا شهریور سال آینده برنامه هوشمند سازی تحول دیجیتال و توسعه اقتصاد دیجیتال در بخش خودشان را تهیه کنند و به تصویب هیئت وزیران برسانند.

زارع پور افزود: در این برنامه باید به فناوری‌های جدید مثل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و غیره توجه شود و وزارت ارتباطات باید زیرساخت‌های لازم را فراهم کند.

زارع پور ادامه داد: یکی از راهبردهای ما برای توسعه اقتصاد دیجیتال بازارسازی برای محصولاتی است که در نمایشگاه وجود دارد و ظرفیت این را داریم که بتوانیم محصول و سکو و خدمات فنی مهندسی خودمان را صادر کنیم.

انعقاد قرارداد ۲۰ میلیون دلاری بین دانش بنیان‌ها با کشورهای خارجی

وی در ادامه با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۲۰۰ میلیون دلار قرارداد بین شرکت‌های ایرانی با کشورهای مختلف و شرکت‌ها منعقد شده است افزود: یکی از بسترهای اصلی برای توسعه اقتصاد دیجیتال توسعه زیرساخت‌های ارتباطی است که ما در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم که زیرساخت‌های با کیفیت را در دور افتاده‌ترین نقاط روستایی فراهم کنیم.

وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات گفت: در این ماه اجلاس وزرای عضو سازمان اکو در تهران را داریم که برخی از وزرای ارتباطات کشورهای مختلف در این اجلاس دعوت شده‌اند تا به شکل سازمان یافته حداقل در کشورهای همسایه خودمان راه ایجاد شود و از ظرفیت‌های همدیگر استفاده کنیم.

استفاده از تجهیزات ارتباطی ایرانی

زارع پور در ادامه با اشاره به هوش وظرفیت بالای جوانان ایرانی افزود: با وجود جوانان ایرانی این ظرفیت را داریم که نیاز کشور را فراهم کنیم و در حوزه تجهیزات ارتباطی برای اولین بار از تجهیزات ساخت ایران استفاده کرده ایم.

۳ برابر نیاز کشور اینترنت تأمین کرده‌ایم

وی در ادامه با بیان اینکه هر چقدر نیاز به پهنای باند بین الملل وجود داشته باشد برای نیاز کشور حتماً فراهم می‌شود گفت: در چند روز گذشته دو و نیم ترابیت بر ثانیه ظرفیت کشور قطع شد اما بلافاصله جایگزین شد به دلیل اینکه ما ۳ برابر نیاز کشور اینترنت تأمین کرده‌ایم اما در سال ۱۴۰۰، ۴۳۰ گیگ ظرفیت کشور در خلیج فارس قطع شد و ما چند روز اختلال داشتیم. می‌توان گفت که این اختلال از چند روز به چند ساعت کاهش پیدا کرده است.

زارع پور ادامه داد: در وزارت ارتباطات به دنبال این هستیم که زیرساخت‌های ارتباطی کشور را برای استارتاپ ها تقویت و فراهم کنیم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا