
جهاد دانشگاهی و شرکت ملی نفت در زمینه توسعه فناوری شکافت هیدرولیکی برای ازدیاد برداشت از میادین نفت همکاری می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاددانشگاهی، نشست مشترک حسن مسلمی نائینی رییس جهاددانشگاهی با محسن خجسته مهر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت با محوریت تصمیمگیری پیرامون پروژههای مشترک با حضور مدیران ارشد دو مجموعه در دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد.
جهاددانشگاهی نماد نهادی توانا در داخل و خارج کشور
حسن مسلمی نائینی در این نشست مشترک با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی از مولودهای مبارک انقلاب اسلامی است، گفت: جهاددانشگاهی نهادی توانا است که تاکنون بسیاری از ظرفیتهای خود را نشان داده و در داخل و خارج کشور مورد تشویق قرارگرفته است.
وی بابیان اینکه این نهاد در حوزه پزشکی با موضوع سلولهای بنیادی، پرچم کشور را در دنیا برافراشته است، ادامه داد: جهاددانشگاهی در حوزه مهندسی نیز پیشرفتهای خوبی دارد و خوشبختانه این نهاد با همکاری شرکت ملی نفت موفقیتهای موثری داشته است و باوجود تحریمها توانسته انجام پروژههایی همچون طراحی و ساخت دکلهای حفاری نفت، ساخت متههای حفاری و… را به سرانجام برساند که در جلسه نیز تاکید شد تا این پروژهها بهسرعت مورداستفاده قرار گیرد.
رییس جهاددانشگاهی بیان کرد: همچنین در این جلسه در رابطه با طرح توسعه فناوری شکافت هیدرولیکی برای بهبود و ازدیاد برداشت از میادین نفت و گاز کشور و احیای چاههای نفت نکات خوبی مطرح شد تا در آینده قرارداد همکاری منعقد شود.
در ادامه این نشست محمدرضا توکلی سرپرست دفتر تخصصی علوم پایه و فنی و مهندسی جهاددانشگاهی به ارایه گزارشی از قراردادهای جاری جهاددانشگاهی با شرکت نفت پرداخت و گفت: یکی از قراردادها، خرید و ساخت ۳ دستگاه دکل حفاری ۲ هزار اسب بخار است که تا پایان مردادماه دکل سوم جهت آزمایش تحویل داده میشود.
وی همچنین گزارشی در زمینه خرید متههای حفاری Rock Bits مربوط به پروژههای دهگانه ارائه داد.
جهاددانشگاهی در حوزه علم و فناوری پیشرو است
خجسته مهر در این نشست با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی مسیر تحقیق و توسعه و شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی و صنعتی را برای همه مردم ایران بهویژه قشر متخصص و دانشگاهی باز کرده است گفت: این نهاد زمانی این کار را شروع کرد که بحث تحقیق و توسعه(R&D) در کشور وجود نداشت و قشر کمی از متخصصان به بحث علم و تولید علم، انتقال فناوری و ساخت داخل توجه میکردند.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در حوزه علم و فناوری پیشرو است و این مسیر باید ادامه پیدا کند افزود: این نهاد تا مرزهای فناوری پیشرفته حرکت کرده است، اما باید مرزهای داخلی را کنار بزنیم و وارد فضای بینالمللی شویم و کارهایی را که از عهده دیگران برنمیآید جهاددانشگاهی انجام دهد.