فناوری

طاهری: صنعت فضایی رد پای خوبی در برنامه هفتم دارد

مصطفی طاهری با اشاره به رویکرد برنامه هفتم توسعه در حوزه صنعت فضایی کشور اظهار کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، انواع پرتاب در مدارهای مختلف با کارکردهای گوناگون و در اوزان بالاتر از صد کیلو گرم تا هزار کیلوگرم در دستور کار حوزه فضایی کشور قرار دارد.

وی افزود: این موارد از جمله مباحثی است که در سند ۱۰ ساله فضایی کشور پیش بینی شده ‌است. در جریان رسیدگی به لایحه برنامه ۵ ساله هفتم توسعه در مجلس تلاش کردیم تا بخشی از اهداف پیش بینی شده در سند ۱۰ ساله فضایی را مورد توجه قرار دهیم تا ان‌شاءالله صنعت فضایی رد پای خوبی در قانون برنامه داشته باشد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «قرار است اعتبارات موثری در بودجه سالانه تخصص پیدا کند»، تاکید کرد: با توجه به اینکه روند پیشرفت‌های صنعت فضایی طی ۷ الی ۸ سال گذشته مقداری متوقف شده بود، تلاش کردیم در برنامه هفتم توسعه به گونه‌ای به این حوزه توجه کنیم که علاوه بر جبران سال‌های اخیر، رشد و جهش خوبی را در این حوزه داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، در جریان بررسی لایحه برنامه مصوب کرد که تا پایان این برنامه ۵ ساله باید ۳۰ پرتاب تحقیقاتی و عملیاتی در کشور انجام شود؛ در ماده ۶۴ برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که در اجرای بندهای نوزدهم و بیستم سیاست‌های کلی برنامه، اهداف کمی سنجه‌های عملکردی شبکه ملی اطلاعات و اقتصاد رقومی تعیین شده که از جمله آن می‌توان به تحقق ۶۰ درصدی تکمیل پایگاه ملی پرتاب فضایی و تحقق ۱۰۰ درصدی دستیابی به مدارهای عملیاتی (تثبیت قابلیت دستیابی به مدار لئو و دستیابی حداقلی به مدار ۳۶ هزار کیلومتری) اشاره کرد.

راه‌اندازی مرکز تجمیع و آزمون ملی سامانه‌های ماهواره‌ای نیمه‌سنگین (کلاس هزار کیلوگرم) با ۱۰۰ درصد پیشرفت، تامین و ساخت ماهواره‌های تحقیقاتی و عملیاتی با اولویت شکل‌گیری منظومه‌های ماهواره‌ای به تعداد ۳۰ ماهواره از دیگر اهداف این برنامه در بخش فضایی به شمار می‌رود.

بر اساس برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور (۱۴۰۱- ۱۴۱۰) نیز که چهاردهم دی ماه ۱۴۰۱ و در دومین جلسه شورای‌عالی فضایی در دولت سیزدهم به ریاست ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری به تصویب رسید، جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ سال آینده تبدیل به قطب منطقه‌ای در توسعه فناوری‌های فضایی و ارائه خدمات پرتاب‌های فضایی خواهد شد که این هدف‌گذاری، باید با تکیه بر توانمندی داخلی و دانش متخصصان کشورمان محقق شود. یکی از مهمترین اهداف برنامه ۱۰ ساله فضایی کشور، طرح‌ریزی و اجرای ماموریت‌های فضایی در راستای بهره‌مندی شهروندان، کسب و کارها، دستگاه‌های اجرایی از فناوری‌های روز دنیا است که کمک شایان توجهی به تامین نیازمندی‌های عمومی مردم در حوزه‌های مختلف خواهد کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا