رفاه و تامین اجتماعی

اومیکرون در ایران ‘هنوز دیده نشده’ اما امکان ورودش ‘زیاد’ است

وزیر بهداشت ایران می‌گوید ویروس جهش یافته و جدید کرونا در ایران گزارش نشده اما به گفته حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، “علیرغم تمام اقدامات، امکان درگیری ایران هم زیاد است و رعایت جدی پروتکل‌ ها ضرورت دارد.”

سویه جهش یافته کرونا در نمونه‌ای که از یک بیمار در آفریقای جنوبی در “هجدهم” آبان گرفته شد شناسایی شد. سازمان بهداشت جهانی جمعه پیش این سویه را که اکنون اومیکرون نام گرفته در فهرست گونه‌های “نگران‌کننده” قرار داد.

سویه جدید در چند کشورهای اروپایی، هنگ‌کنگ، اسرائیل و استرالیا شناسایی شده است. برخی کشورها سفر هوایی را به کشورهای جنوب آفریقا و دیگر کشورهایی که این سویه در آنها یافت شده متوقف کرده و برای مسافران شرط قرنطینه و آزمایش گذاشته‌اند. اسرائیل که قصد دارد از نیمه شب امشب ورود تمام خارجی‌ها را ممنوع کند.

دیروز ستاد ملی کرونای ایران هم ممنوعیت ورود از شش کشور را اعلام کرد، بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی (سوازیلند سابق)، زیمبابوه و موزامبیک، و از شهروندان ایران خواست فعلا به این کشورها سفر نکنند.

به گفته دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز پیشگیری از بیماری‌های وزارت بهداشت، “تمام” ایرانیانی که از این کشورها وارد ایران شوند، “باید در شرایط قرنطینه به سر ببرند” و پس از دو تست پی سی آر منفی، “اجازه دارند که به شهر و منزل خود بروند.”

در همین حال در ایران بر اساس آمارهای رسمی موج پنجم کرونا فروکش کرده و بیش از هفتاد درصد جمعیت بزرگسال هر دو نوبت واکسن کرونا را زده‌اند.

به گفته دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت ایران، “واکسیناسیون حتی در اکثر استان‌های مرزی هم بالای ٧٠ درصد است.”

آقای عین‌الهی گفت حدود یک میلیون نفر هم یادآور (نوبت سوم) واکسن کرونا را زده‌اند: “تزریق دوز سوم افراد بالای ۶۰ سال آغاز شده است، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند واکسن کرونا مانند واکسن آنفلوآنزای سالانه تزریق می‌شود.”

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷۸۱ بیمار جدید شناسایی شده و هشتاد نفر هم فوت کرده‌اند.

به این ترتیب کل بیماران شناسایی و اعلام شده در ایران از شش میلیون و صد هزار نفر گذشته و تعداد درگذشتگان به ۱۳۰ هزار نفر نزدیک می‌شود.

تحقیق بی‌بی‌سی فارسی و اظهارنظرهای نیمه‌رسمی نشان می‌دهند آمار واقعی کرونا دستکم چند برابر است، از “دو” تا “هفت” برابر.

در حال حاضر شهری در ایران در وضعیت قرمز نیست اما ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

در حالیکه هنوز پژوهشگران در حال بررسی سویه جدید هستند که جهش‌های متعدد کرده اما این نگرانی هست که اومیکرون هم قابلیت بیشتری برای فرار از سیستم ایمنی داشته هم برای گریز از تاثیر واکسن.

دکتر آنجلیک کُتزی پزشکی که در آفریقای جنوبی این سویه جدید را شناسایی کرده می‌گوید تاکنون مبتلایان به کرونای اومیکرون “علائم بی‌اندازه خفیفی” داشته‌اند هر چند که تاکید کرد برای اینکه بفهمیم این سویه بخصوص برای افراد آسیب‌پذیر چقدر خطرناک است هنوز زود است.

شرکت‌های مدرنا و بیوان‌تک/فایزر که واکسن کرونا با فناوری جدید ام‌آران‌ای تولید کرده‌اند گفته‌اند در عرض کمتر از دو ماه می‌توانند واکسن خود را برای سویه اومیکرون تنظیم و آن را تولید انبوه کنند.

پروفسور اندرو پولارد مشاور دولت بریتانیا که در طراحی واکسن استرازنکا نقش داشته هم گفته است اکنون دانشمندان کاملا بر کار مسلط شده‌اند و حتی اگر اومیکرون واکسن‌گریز هم باشد بسرعت می‌توان واکسن مناسب را برایش طراحی کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا