جامعه

پایان درگیری بین نیروهای طالبان و مرزبانان ایرانی

احمد‌الله وثیق، یکی از سخنگویان طالبان به بی‌بی‌سی تایید کرد که درگیری بین نیروهای طالبان و مرزبانان در ولایت نیمروز رخ داده است. او گفت که مقامات در حال دریافت جزئیات بیشتر از این درگیری هستند. او افزود که هنوز علت این درگیری مشخص نیست.همچنین بلال کریمی از دیگر سخنگویان طالبان نیز درپیامی گفته است این درگیری اکنون پایان یافته است. خبرگزاری فارس نیز در گزارشی گفته است که این تنش اکنون خاتمه یافته است.ساعتی پیش خبرگزاری “آماج” با انتشار ویدئو کلیپی از درگیری بین نیروهای طالبان و مرزبانان ایرانی خبر داد.خبرگزاری تسنیم که به سپاه پاسداران ایران نزدیک است نیز در خبری ضمن تایید این درگیری گفت که این تبادل آتش در “منطقه شغالک” این ولایت رخ داده است.

ولایت نیمروز در غرب افغانستان با منطقه سیستان در استان سیستان و بلوچستان ایران هم‌مرز است.خبرگزاری آماج ادعا کرده بود که چند پاسگاه ایران به دست نیروهای طالبان افتاده است.در ویدیوی منتشر شده در “آماج نیوز” صدای فردی شنیده می‌شو‌د که به زبان بلوچی حرف می‌زند و با اشاره به دوردست می‌گوید که “طالب تیراندازی کرده است، پاسگاه دوست محمد را گرفتند، پاسگاه سیاه‌چم را هم زدند.”همزمان خبرگزاری تسنیم تاکید کرده است که هیچ پاسگاه مرزی ایرانی در کنترل طالبان قرار نگرفته است.در همین حال سفارت ایران در کابل، در توییتی به نقل از سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نوشته است:”عصر امروز اختلاف مرزی بین مرزنشینان موجب تیراندازی در حوزه مرز سیستان شد که با هماهنگی مرزبانان دو طرف موضوع مدیریت شده و پایان یافته است.”

همچنین خبرگزاری ایرانا به نقل از محمد هادی مرعشی، معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان نوشته که گفته این اختلافات تاکنون با سازش دو طرف حل و فصل شده است.آقای مرعشی افزوده است که با گفتگوی مقامات امنیتی، هم اکنون آرامش کامل در منطقه حکم فرما است.برخی از گزارش‌های تایید نشده حاکی از آن است که این درگیری تلفاتی نیز برجای گذاشته است.مرز پرمنفذ ایران با افغانستان به نوعی تعریف‌کننده روابط این کشور با افغانستان بوده است که در حال حاضر طالبان بر آن مسلط است. منافذ این مرز محلی است برای عبور مهاجر، مواد مخدر، گروه‌های مسلح و آب. دو رود مهم از افغانستان وارد ایران می‌شوند – هلمند و هریرود.مشکلات تعیین خطوط مرزی و مسایل مربوط به خشکسالی و کمبود آب از جمله مسایلی است که تنش را در برخی از مناطق مرزی بین ایران و افغانستان افزایش داده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا